PrologForsiden


Bagsiden


In English

TænkIQ-opgaver


Kodebryder


Psyke-test


Tal-tricks

TankerFilosofisk


Funderen


Finurligheder


Fantasi


Fundet på nettet

EpilogjaskJask eller Noget at tænke over... Test dig selv - sjove opgaver - finurlige tekster.
Tip: tilpas vinduesstørrelsen til siden.
Opgaver og hovedbrud: kalkulu.dk og kalkulu.com
Dagens opgaver: Talopgaver, Ordopgaver, Logikopgaver

Google

    Freud-testSus, 45 år, K:
Yndlingsdyr:Hest - dejlige venlige øjne, der viser tillid. er til at regne med hvis man behandler den godt, trofast, den er der når man har brug for den.

Yndlingsfarve:Orangerød - udstråler en varme, enorm behagelighed, minder om noget godt/rart og afslappethed.

vandfald: der giver jeg mine følelser frit løb, jeg kan få kuldegysninger over hele kroppen,vand er noget af det mest fasinerende jeg ved, jeg elsker havet/ vandet, og kan se på det i mange timer, og samtidig være helt tankeløs.
Især hav i oprør eller vand der er spejlblank. her kan jeg være stille med mig selv, af bare fortabelse.

Hvid: Renhed - intetsigende - rumforstørrende. ellers har jeg ikke noget om hvid. jeg har nu brugt 16 - 17 min.
jeg har knap læst svarende,men blev meget overrasket, og vil nu gå tilbage og nærlæse dem.


Simone, Alder: uoplyst
-Kat: snedig, uafhængig og elegant
-grøn:grøn er livet, mange forskellige farver, giver ro, livsbekræftende
-Vandfald er kraftfuld, smukt, fasinerende, man bliver draget af det
-Hvid er skønhed, yndefuldt smukt, jomfrueligt, elegant


T. 27 år, K
Hund: Kælen, social, naturelsker
Mørkerød: Behagelig, rar, varm
Vandfald: Smukt, Energisk, storslående
Hvid: Kedelig, neutral, intetsigende
Tja... hvad siger det så...


Tul`e, K, 16 år

1 Kongepyton: Den er meget smuk, den facinere mig med dens styrke og smidighed. Den er enorm dejlig og får en til at finde sin egen lille verden hvor men kan være sig selv og ingen anden.
2 Sort: jeg kan være neutral i denne farve. Jeg føler mig tilpas og kan mærke min tro gennem denne farve.
3 Vandfald: Det er kraftigt og kan være højt og lavt, det er her livet fra bjergene kommer ud, i fuld kraft, det er behageligt og får ens stress til at forsvinde
4 Hvid: hvid er uskyld,hvid er en frelsende engel der reder en fra ens marreridt!


Torben, Alder: 26
Yndlingsdyr: kat. Den er smidig, mystisk og fokuseret. den er kælen, kan slappe af, men undertrykkes aldrig. den er nattens væsen, en succesfuld jæger og en elegant og smuk kriger.

Yndlingsfarve: rød. Der er meget energi i rød. blodets farve, livgivende og livstruende på samme tid. den er aggressiv, varm og kærlig.

Vandfald: Et vandfald er kraftfuldt. som et fald fra nåde, mod det laveste. det er poetisk, kunstnerisk, ens og dog konstant foranderligt.

Farven hvid er rent, oplyst og dødt på samme tid - det er lyset for enden af tunnelen, det er kærligt og evigt.


Helene, 33 år

Hval:
facinerende, majestætisk, spændstig, kraftfuld.

Gul:
varm, livsbekræftende, glad

Vandfald:
Brusende, tiltrækkende, larmende, skummende

Hvid:
Ren, guddommelig, enkel, tom


Line, 16 år

Mit yndlingsdyr er en skorpion, fordi den er mystisk, mørk(sort) og farlig.
Min yndlingsfarve er sort, fordi den er mystisk, farlig i det, og meget skummel.
Et vandfald er stort og bredt og bruser meget.
Farven hvid er lys, ren, klar og rolig.


Louise, 55 år

A) Mit Ynglings dyr er Kongeørnen, fordi den er klog opmærksom, ser fantastisk og har meget stærke instinkter.
B) Det er svært for andre, at komme til Kongeørnens rede og dermed beskadige dens unger.
C) Det er et betagende flot syn når den med sine kæmpe vingeslag og farlig blik, dykker ned efter et bytte på jorden. En rovfugl, man aldrig ville kunne tæmme og få gjort tam, som f.eks nogen har en hamster som kæledyr.


A) Lilla er min yndlingsfarve. Det har den altid været, så langt jeg kan huske tilbage. Og jeg husker meget langt tilbage i mit liv, fra før jeg kunne gå. Hvis der kom en dame med en Lilla hat, eller anden LILLA beklædning, råbte jeg højt og pegede fingre fuldstændig uhæmmet - "LILLA "LILLA"" - før jeg kunne tale rigtigt. (til stor generthed hos min mor).
B) Lilla er en vidunderlig lysende farve. Den skaber & kræver opmærksomhed og alligevel beroliger den mit oprørte indre. Farven Lilla er noget øvrigheden tager på, når de skal være rigtig festlige eller højtidelige. Af alle farver er den lilla den øjet fæstner sig hurtigst til, tror jeg.
C) Jeg har aldrig gået med "lilla ble" - som andre gjorde i tresserne - de bleer havde den forkerte farve - men når jeg så dem med "de lilla bleer" tænkte jeg altid på, at de gerne ville give deres hoved fred, derfor havde de givet bleen den farve.
D) For det meste kan jeg ikke holde ud at have lilla på - jeg har 2 beklædnings stykker der har den rigtige LILLA farve - en skjorte af silke og frakke af ren uld - jeg elsker dem begge - men tager dem kun på, når jeg har det godt indeni. Det er ligesom jeg overfor mig selv skal forsvare, at jeg tager denne fantastiske farve Lilla på.


A) Et vandfald er som en rislende kilde der står på højkant.
B) Det er naturens brusebad, hvor man kan blive renvasket, i krop og sjæl samtidig.
C) Jeg har aldrig været ved et stort springvand, men lyden må være helt vild flot - ligesom i de små. Jeg forestiller mig alle have, floder og søers toner og overtoner - i EN LYD - samtidig.
D) Vandfald minder mig altid om fødsler.A) Farven Hvid -*hm* var der ikke sort var der ikke hvid - og jeg kunne ikke se hvad jeg nu skriver.
B) Hvid, så tænker jeg på englevinger & lyset omkring træer og mennesker i skumringen -
C) Hvid er jeg lidt bange for, fordi så yndigt kan jeg ikke opføre mig. Dåbskjoler er jo hvide fordi de børn der har dem på, er rene og nye - det samme med konfirmander og brude - MEN
D) Jeg blir altid betænkelig fordi farven HVID altid kræver noget andet for at blive "set"!
E) Hvis jeg stirrer for meget på noget hvidt sne, får jeg hallucinationer, blir sneblind, eller andet underligt. Nok derfor man skal have mørke briller på i den HVIDE SNE.
F) Statuer er som regel HVIDE - også marmorkors på kirkegårde.
G) Det HVIDE inden i øjnene - Hvis der KUN var det HVIDE ville det være dybt uhyggeligt.
H) Hvid er OK. med måde *hehe*


Kim (pige 16år)

Fisk: Er allergisk overfor andet pels. Den er dejlig blåd og våd og meget flot. Den er lille og nem. Nem at afskaffe

Blå: Den repræsenterer flere følelser på en gang. Trist, frisk, koldt....
Blåt er bedst, fordi den både kan være lys og åben eller mørk og dyster

Vandfald: Vandfaldet er blåt - min yndlingsfarve. Jeg forbinder det med kærlighed. Løber skyldende, brusende, kildende ned af en skrænt med smukke omgivelser afd grønne planter og skyfri himmel

Hvid: Brudekjole! Uskyldighed. Meget neutralt og uden følelser. Hvid er ikke en del af regnbuens farver


Lucky, K,19 år
Det er skræmmende noget af det, men det med at min yndlingsfarve symboliserer mit forhold til andre mennesker er måske lidt for meget. Jeg føler ikke at andre mennesker er bange for mig. hmm, det håber jeg da ikke.

A)
En sort panter.
Det er et stort, stærkt, atletisk dyr dog med en ynde og elegance som er svær at beskrive. Det er majestætisk, næsten himmelsk. Det er et smukt dyr. Det er farligt. Det er vagtsomt og kan accelerer i løbet af ingen tid. Det er hurtigt og kraftfuldt men samtidig lydløst.

B)
Farven rød.
Den er iøjefaldende, alarmerende. Den er ikke til at komme uden om. Det er en varm farve som minder mig om livet. Det er blodets farve, kærlighedens farve og lidenskabens farve. Rød er i os alle og dog skræmmer den så mange af os.


C)
Et vandfald er brusende, højlydt. Det er kraftigt og kan høres langt væk. Det er stort og emmer af en nærmest overjordisk kræft. Vandfald er ustyrlige men kun farlige hvis man ikke ved hvordan man skal omgås dem. Vandfald er smukke men på deres helt egen måde. Det er ikke synet i sig selv der er det smukke, men den følelse af absolut underlegenhed og magtesløshed der strømmer fra det blandet med følelsen af indre fred.

D)
Farven hvid er tom. Den er på en måde fredfyldt, harmonisk, ægte og stille. Men den er også skræmmende, forsvarsløs, larmende stille og øde. Hvid kan både være trøstende varm og hårrejsende kold. Den kan føles som et dejligt tæppe til at tage om sig eller et uendeligt hul man kan falde i for derefter kun at falde og falde og falde. Den kan minde om noget trygt, noget man havde glemt fra sin barndom, glade lykkelige minder. Eller den kan suge en ind i et mareridtsagtigt ingenting som man til evig tid er fanget i.


Dorte
1. Som yndlingsdyr har jegvalgt en hund. Begrundelsen til det er simpelt. En hund er et lyoalt dyr. Et dyr der elsker dig ubetinget (hvis du godt og vel behandler det ordentligt) og beskytter dig imod ensomheden. Det er et blødt dyr og en hund er altid sjov at lege med. Den putter om natten og giver dig noget at komme hjem til om dagen.

2. Sort er min yndlingafarve. Nok er den dyb og mystisk, men den er også tidslås. Den er klassisk, stilfuld og nok en af dem mest velkendte farver.

3. Et vandfald er et naturfænomen, der ikke kun benytter sig af voldsomme effekter, men også et vælg af skønhed. Vandet der løber imod kanten i et brøl og kaster sig yndefuldt ud i luften. Det er noget smukt. Noget farligt og noget yderst dragende. Et bevis på at naturen nok kan være utrolig fascinerende, men også noget vi ikke kan kontrollere.

4. Farven hvid er ikke en farve. Det er noget ubrugt. Noget der er rent, uberørt. På alt hvidt kan man udfolde sine indre farver. Hvid er nøgent, men parat til at blive klædt.

Stina, 26
Yndlingsdyr: Hund, den gør hvad man siger - man kan kalde på den og den lystrer, den er menneskelig - den er blød og laver lort pa gaden i stedet for i hjemmet.
Farve: Grøn - den er pæn og klæ'r mig - den er ikke kedelig.
Vand: Vand der siver ned ad siderne, lyden der smelter sig ind i ens krop. Angsten for at falde. Det ukendte.
Hvid : Hvid er lys, smuk og befriende.

Det var meget mærkeligt med denne test men må indrømme, den passer godt på nogle områder. /Stina


Tolkning

Yndlingsdyr repræsentere hvordan man ser sig selv.
Yndlingsfarven repræsentere hvordan man håber andre mennesker ser en.
Beskrivelsen af vandfaldet svarer til forholdet til ens sexualitet.
Beskrivelsen af farven hvid svarer til ens forhold til døden.Har du eller andre prøvet testen og er der kommet noget sjovt og interessant ud af det? Hvis du vil, kan du dele resultatet med andre. Skriv gerne køn og alder på testpersonen.


Til tops - Kommentarer, ros og konstruktiv kritik modtages med glæde af webchef: Jacob Skouboe


Forsiden  |  Bagsiden  |  In English  |  IQ-opgaver  |  Kodebryder  |  Psyke-test  |  Tal-tricks  |  Filosofisk  |  Funderen  |  Finurligheder  |  Fantasi  |  Fundet på nettet  |  jask  Log på