Daglige opgaver og hovedbrud
Test dig selv eller udfordr dine venner.
Noget at tænke over: jask

Google
Web kalkulu.dk

Quarto

Opgaven svarer til en skakopgave, hvor der skal sættes mat; men reglerne kommer fra spillet quarto. Du skal finde en vindersekvens i to træk. Der er givet et spillebræt med 4X4 felter og 16 forskellige brikker. Brikkerne har hver en kombination af fire forskellige egenskaber: Størrelse, form, kant og farve. Nogle af brikkerne er allerede placeret på brættet, mens de resterende ubrugte står rundt om brættet. En vinderopstilling på brættet optræder når fire brikker på række - enten vandret, lodret eller diagonalt - har mindst en egenskab til fælles; eksempelvis samme slags kant eller samme størrelse.

En af brikkerne rundt om brættet er fremhævet. Din opgave er at placere denne brik på et tomt felt på brættet og vælge en anden af de ubrugte brikker, som skal placeres på et af brættets resterende tomme felter.

Den valgte brik må ikke kunne placeres så den kan vinde; men uanset hvor brikken placeres så skal samtlige af de tilbageværende ubrugte brikker efterfølgende kunne placeres i en vinderrække.

O
4
3
2
1
VABCDH
N
Variant med kvartetter som vinderkriterium

Variant med kvartetter og kvadrater som vinderkriterium