Daglige opgaver og hovedbrud
Test dig selv eller udfordr dine venner.
Noget at tænke over: jask

Google
Web kalkulu.dk

Quarto

Et spil Quarto består af et spillebræt på 4 X 4 felter og 16 forskellige brikker. Hver brik har en kombination af 4 forskellige egenskaber: farve, størrelse, form og kant. Ved spillets start er spillebrættet tomt og alle 16 brikker står rundt om brættet. To spillere skiftes til at foretage et træk. Et træk består i at placere en på forhånd udvalgt brik på et af brættets tomme felter og dernæst udvælge den næste ubrugte brik, som modstanderen skal placere. Når en brik er blevet placeret på brættet bliver den stående på samme sted resten af spillet.

Man vinder spillet ved at placere den udvalgte brik således at der er fire brikker på stribe enten vandret, lodret eller diagonalt og det samtidigt gælder at de fire brikker har mindst een egenskab til fælles.

Den udvalgte brik er indrammet udenfor brættet. Din opgave er at vinde spillet om tre træk. Hvordan skal det næste træk være - dvs. på hvilket af de tomme felter skal den indrammede brik placeres, og hvilken brik skal dernæst udvælges? Du skal kunne vinde i tredje træk uanset hvordan modstanderen foretager det andet træk.

O
4
3
2
1
VABCDH
N
Variant med kvartetter som vinderkriterium

Variant med kvartetter og kvadrater som vinderkriterium