Daglige opgaver og hovedbrud
Test dig selv eller udfordr dine venner.
Noget at tænke over: jask

Google
Web kalkulu.dk

Kalkulu er esperanto og betyder "regn den ud".

Om Kalkulu

Kalkulu er en logisk opgavetype ligesom Sudoku og Kakuro, hvor det gælder om at tænke logisk og regne sig frem til opgavens løsning. I modsætning til Sudoku kræver Kalkulu kendskab til matematiske ligninger og uligheder ligesom man skal kunne hovedregning med de små tal. Er man ikke øvet i hovedregning fungerer opgaverne fint som øveopgaver. Den øvede vil hurtigt kunne løse de lette opgaver og blive mere udfordret af de sværere.

På Esperanto betyder Kalkuli, at udregne. Kalkulu er imperativ (bydemåde) og kan direkte oversættes til: "udregn!". Navnet er valgt dels fordi det minder om Sudoku og kakuro. - Der er 3 stavelser og der sluttes på en vokal. Og dels for at give opgaverne et internationalt præg.

Jeg har selv fundet stor udfordring i opgaverne og nydt at gennemskue sammenhængene. Jeg håber at andre vil finde opgaverne udfordrende og få mod på at lege med tallene.

Jeg har fundet designet til denne webside på: www.oswd.org. Jeg har kun rettet en lille smule i JOE[Y]s flotte design.

Google-reklamerne vil forhåbentligt kunne dække omkostningerne ved at drive denne hjemmeside. Derfor er de placeret rundt omkring på siderne.
Det hedder Picasa og fungerer rigtig godt sammen med Postcard viewer Picasa template